SOSYAL MEDYA DANIŞMANI NEDİR?


SOSYAL MEDYA DANIŞMANLIĞI NEDİR? NE YAPIYOR?

Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte kullandığımız sosyal medya ağları önem kazanmaktadır. Facebook, İnstagram, Youtube, LinkedIn, Pinterest, neredeyse her gün kullandığımız. Akıllı telefonlar sayesinde, bu platformlar sadece bir tık uzakta. İnsanlar Sosyal Medya platformlarını tercih etmeye başladılar, çünkü dijital ortamdan her türlü işlemi ve satın alımları rahatça yaparak zamandan ve paradan tasarruf edebiliyorlar.

Sosyal Medya Danışmanlığı Nedir?

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte, dijital ortamdan alışveriş oranı her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle şirketler, işletmelerini sosyal platformlar aracılığıyla tanıtmaya önem vermektedir. Şimdi geldiğimize göre, dijital alışverişin çığ gibi büyüdüğünü söyleyebiliriz. Orta ölçekli bir şirketiniz olduğunu düşünün. Yoğun bir iş temposunda koşuyorsunuz ve şirketinizin karını artırmaya çalışıyorsunuz. Ancak fiziksel olarak meşgul olduğunuzda, işinizi dijital olarak tanıtmak ve büyütmek istersiniz. Rakipleriniz zaten bu yöntemle çok fazla kar elde ettiler.

Ancak işinizi dijital olarak nasıl tanıtacağınızı bilmiyor olabilirsiniz. Ya da buna vaktin yok. Tam da bu ihtiyaç için, bir iş kolu olarak günden güne önem kazanan Sosyal Medya danışmanlarından destek alabilirsiniz. Şirketinizin size özel olarak uyarlanmış ve gerekli tüm önlemleri ve desteği sağlayan yönetim sistemine sosyal medya danışmanlığı denir. İşletmeniz için en uygun platformda, ürünleriniz için özel içerik tasarlamanıza, dikkat ve dikkat çekmenize, hedef kitlenize ulaşmanıza ve maksimum kar elde etmenize yardımcı olacaktır.

Bir Sosyal Medya Danışmanı Ne Yapıyor?

Sosyal medya danışmanı öncelikle ilgili şirketin hangi platformda hangi kitleye en iyi şekilde ulaşabileceğini belirlemeyi amaçlar. Buna göre, uygun platformu seçerek, şirketin ürününün en yüksek kar hedefine ulaşmak için gerekli adımları planlar. Videoların, resimlerin ve içeriğin güncel olmasını sağlamak için günlük olarak sosyal medya içeriği oluşturur. Platformları en son gelişmelerden haberdar ederek sürekli güncel tutar. Sosyal medya hesabınızı hedef kitlenizde etkin tutmanıza ve artırmanıza olanak tanır. Zor zamanlarda etkili bir politika izlerse ne yapacağını bilir.

Sosyal Medya Yönetimi Ve Platform Tanımı

İşletmeniz için hedef kitleniz için en uygun Platformu seçmek, ürün ve hizmetin hangi segmente sunulacağını belirlemek için çok önemlidir. Doğru platformda sunulan ürün, doğru hedef kitleye ulaşır.Bu nedenle, Sosyal Medya yönetiminde ilk adım, en uygun platform adımını seçmektir.

Facebook: En çok, en sık ve en aktif olarak kullanılan çok geniş bir kitleye yöneliktir. Her yaştan kullanıcı var. İşlerini çok geniş bir kitleye tanıtmak isteyenler için mükemmel bir platform.

İnstagram: Daha fazla görsel içeriği vurgulayan ve fotoğraflarla zenginleştirilmiş ağırlıklı olarak genç ve kadın bir kitleye sahip bir platformdur. Sanat, Dekorasyon, beslenme, kişisel gelişim ve sağlık gibi hizmetler sunan işletmeler için harika bir platformdur.

Tüm dünya çapında sık sık gerçekleşen haberlerin, olayların ve gelişmelerin kullanıcılar tarafından paylaşıldığı aktif bir platformdur. Hedef müşterilere ulaşmak için şirketinizde uygun ürünleri tanıtabilirsiniz.

 

YouTube: Her türlü ürün reklamı için sınırsız bir Video yükleme yapısına sahiptir. En büyük arama ağlarından biridir. Her şeye kolayca ulaşılabilir. Şirketin Tanıtım videosunu, ürünlerini yüklemek için harika bir tanıtım ve altyapıya sahiptir.

Tiktok: Son zamanların fenomen fabrikası uygulamasını kullanarak kısa videolarla işletmenizi veya kendinizi geniş kitlelere tanıtabilirsiniz. Ayrıca kısa dediğimize bakmayın platform Şubat 2022’den itibaren 5 dakikalık video yüklemeye imkan veriyor.

Eğer sizde kendinizi veya işletmenizi kısa sürede sosyal medya aracılığı ile bilinir hale getirmek istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.